theme-sticky-logo-alt
Doar pentru tine! REDUCERI mari pentru un somn plăcut.

Comandă telefonic: 0733 006 006

compare-icon 0

Cum aleg salteaua pentru copilul meu?

Somnul este vital pentru dezvoltarea sănătoasa a copiilor, având un impact direct asupra creșterii și dezvoltării celor mici. Sistemul osos este în cea mai importantă perioadă a dezvoltării sale, astfel că este crucial ca acesta să se dezvolte optim, fără presiune care să ducă mai târziu la eventuale boli sau deformări ale coloanei vertebrale.

În funcție de vârstă, copilul are nevoie între 10-14 ore de somn pe noapte, de aceea este important ca salteaua pe care o alegi pentru el să îi ofere susținerea și confortul necesare. O saltea pentru copii trebuie să îl ajute pe cel mic să aibă o postură sănătoasă în timpul somnului, să aibă o suprafață adaptată ritmului său de creștere și să îi ofere un mediu curat și sănătos în care să doarmă.

IMPORTANȚA SUSȚINERII CORPULUI COPILULUI

Corpul copiilor are nevoie de susținere în timpul somnului, iar o saltea foarte bună din acest punct de vedere este esențială. Pe lângă faptul că va ajuta la menținerea unei posturi corecte a corpului, aceasta va aduce și un plus de confort, reducând nevoia de mișcare a copilului în somn. Susținerea corectă a corpului depinde de fermitatea saltelei, iar acesta este un detaliu care trebuie ales și în funcție de grupa de vârstă a copilului.

GRUPA DE VÂRSTĂ 0 – 5 ANI

Bebelușii și copiii de până la 5 ani au nevoie de o saltea cu un grad ridicat de fermitate, având în vedere rapiditatea cu care li se dezvoltă sistemul osos și felul în care se desfășoară acest proces.
Recomandarea noastră în acest caz este utilizarea saltelei Vitality M3, care are un strat gros de spumă supertortopedică cu densitatea undeva la 30 kg/mc, cu fermitatea undeva în jur de 4 kPa, acoperit cu un strat de confort de 3 cm de spumă viscoelastică (spuma memory). Astfel, corpul copiilor este susținut de o saltea fermă, dar în același timp cu un grad ridicat de confort, datorită stratului de spumă memory. În acest fel, punctele de presiune sunt estompate pentru un somn odihnitor și sănătos.

GRUPA DE VÂRSTĂ 5 – 10 ANI

În acest caz, având în vedere creșterea copilului în greutate, stratul de spumă memory va trebui sa fie mai gros, pentru eliminarea punctelor de presiune în cele 7 zone de confort.

Astfel, recomandarea noastră este Vitality M5, care are 5 cm de spumă memory pe un strat superortopedic. Confortul este astfel asigurat și corpul este susținut pe o suprafață fermă, care să îi mențină copilului coloana vertebrală în poziția corectă.

GRUPA DE VÂRSTĂ 10 – 16 ANI

Din același considerent al creșterii în greutate, copilul are nevoie să îi fie asigurat confortul în timpul somnului. Cu un strat de 7 cm grosime, peste o suprafață cu spumă supertotopedică, salteaua Vitality M7 este alegerea ideală pentru asigurarea dezvoltării sistemului osos, cât și al confortului în timpul somnului.

Recomandările noastre sunt general valabile, însă nu sunt limitate la cazuri speciale, unde este nevoie de recomandări specifice. Consultanții noștri din cele peste 30 magazine din România sunt pregătiți să răspundă nevoilor dumneavoastră, pentru a alege împreună cele mai bune soluții, în fiecare caz în parte.

Articolul anterior
Neky Group – Garanția unui somn mai bun
15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://blog.dolcedormire.ro 300 0