theme-sticky-logo-alt
Doar pentru tine! REDUCERI mari pentru un somn plăcut.

Comandă telefonic: 0733 006 006

compare-icon 0

Cea mai bună poziție pentru a vă așeza patul

Puteți crea fără efort un sanctuar confortabil, făcându-vă patul piesa centrală a dormitorului. Patul tău joacă un rol important în estetica generală a camerei tale, așa că alegerea poziției perfecte pentru pat va ajuta la crearea unui aspect cu adevărat atrăgător. Există multe alte moduri prin care poți ridica și aspectul patului tău – de la introducerea unor noi lenjerii de pat albe și clare până la transformarea spațiului tău de dormit prin împrăștierea pernelor și a plapurilor uimitoare .  

Fie că vă întrebați unde să plasați un pat într-o cameră mică sau cum să vă potriviți mobilierul în jurul ferestrelor, alegerea poziției potrivite pentru patul dvs. poate fi o provocare. În această postare pe blog, vă împărtășim sfaturi despre cum să obțineți un somn plin de fericire prin plasarea patului în cel mai bun loc. 

Unde ar trebui plasat un pat într-un dormitor? 

Pentru a crea simetrie în dormitorul dvs. și pentru a vă asigura că patul dvs. face cu adevărat o declarație, un pat centrat este adesea una dintre pozițiile cele mai plăcute din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, în camerele cu ferestre, dulapuri încorporate și caracteristici tradiționale, cum ar fi un șemineu, acest lucru s-ar putea să nu fie întotdeauna posibil. Iată doar câteva dintre modalitățile prin care vă puteți poziționa patul pentru a crea un spațiu de somn liniștitor. 

Amplasarea patului în centrul unui dormitor

Amplasat în centrul celui mai lung perete din dormitor este de obicei considerat a fi locul ideal pentru a vă pune patul. Un pat frumos îmbrăcat ar trebui să fie punctul central al unui dormitor, făcându-l cu adevărat o piesă centrală. Acest lucru nu numai că oferă dormitorului mai multă direcție, dar înseamnă și că puteți crea un aspect simetric cu noptiere de ambele părți ale patului. 

Un pat centrat vă va oferi, de asemenea, o abundență de flexibilitate atunci când vine vorba de alegerea decorului. Gândiți-vă la tăblii mari de pat, la piese frumoase de artă pe pereți și la introducerea de perne și platuri în pat pentru a aduce întregul spațiu împreună. 

Un Pat Asezat In Colt 

Există adesea caracteristici în dormitorul dvs. care limitează locul în care vă puteți așeza patul, ceea ce înseamnă că ar putea fi nevoit să gândiți în afara cutiei. Dacă spațiul pe perete este limitat, un pat plasat în colțul camerei ar putea fi cea mai bună soluție. Puteți fie să vă poziționați patul astfel încât tăblia să se așeze peste colț, fie să plasați patul în colț, astfel încât atât tăblia, cât și partea laterală a patului să fie plasate pe perete. Creați un colț frumos și confortabil prin stratificarea mai multor perne texturate și în colțul patului. 

Aceasta este o modalitate excelentă de a vă concentra mai mult pe mobilierul din dormitor dacă aveți câteva piese deosebit de atrăgătoare. Așezarea patului într-un unghi în colțul dormitorului poate face, de asemenea, o declarație și, pentru un stil de dormitor și mai unic, adăugați o lampă mare sau un raft în colțul din spatele tăbliei.

Un pat sub fereastră

Așezarea unui pat sub o fereastră este adesea un subiect controversat, mulți oameni sfătuind împotriva acestuia. Nu numai că poate împiedica vederea pitorească de la fereastră, dar este posibil să simțiți un curent de aer care ar putea afecta calitatea somnului . Dacă sunteți un iubitor al în aer liber, luați în considerare plasarea patului vizavi de fereastră, astfel încât să vă puteți relaxa și să vă treziți la o vedere frumoasă a naturii. 

Cu toate acestea, dacă patul tău se potrivește cel mai bine sub fereastră, îl poți aranja cu ușurință pentru a crea un pat luxos care va deveni punctul central al camerei tale. De asemenea, este o idee bună să optați pentru o tăblie joasă, astfel încât să nu blocați lumina naturală în timpul zilei, folosind o mulțime de articole cu oglindă în jurul dormitorului dvs. pentru a ajuta la îmbunătățirea luminii naturale . 

Unde să plasați un pat într-un dormitor mic

Plasarea patului în centrul celui mai lung perete din dormitorul tău va da iluzia de a avea mai mult spațiu, creând în același timp un aspect simetric. Un sfat de top este să încercați să utilizați rafturi mici în loc de noptiere pentru o opțiune de economisire a spațiului. Dacă doriți să acordați prioritate a avea mai mult spațiu pe podea, poate fi necesar să gândiți mai creativ, iar optarea pentru un pat care este plasat în colțul dormitorului vă va permite să formați colțul perfect confortabil. 

Luați în considerare poziția ușilor dvs

Practica tradițională chineză Feng Shui se referă la aranjarea mobilierului în casa ta pentru a crea echilibru cu lumea naturală. În Feng Shui, poziționarea ușilor tale este extrem de importantă, deoarece se crede că patul tău aliniat cu acestea creează energie negativă în dormitorul tău. De asemenea, este recomandat ca ușa să nu se deschidă direct pe patul tău. 

În schimb, poziționarea patului astfel încât partea lungă să fie paralelă cu ușa va ajuta la crearea unui Feng Shui bun, aducând un echilibru pozitiv de energie.

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o practică chineză străveche care îi ajută pe oameni să creeze energii pozitive în spațiul lor. Puteți practica Feng Shui printr-o poziționare specifică și proiectând împrejurimile pentru a crea armonie cu mediul natural. 

Cum să-ți așezi patul pentru un Feng Shui bun 

  • Având tăblia pe un perete solid, îți va permite să fii sprijinit din spate.
  • Evitați tăblia dvs. să împartă un perete cu un perete al toaletei alăturat, deoarece acest lucru ar putea aduce energie negativă spațiului dvs. de dormit
  • Lăsați spațiu pe ambele părți ale patului pentru a menține fluxul de energie pozitivă în jurul patului
  • Pune-ți patul în poziția de comandă, ceea ce înseamnă că atunci când stai întins în pat poți vedea ușa, dar nu ești direct în linie cu ea
Articolul anterior
Am nevoie de un Topper pentru saltea?
Urmatorul articol
Cum alegem somiera potrivită?
15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://blog.dolcedormire.ro 300 0